• صفحه اصلی
  • معرفی اجلاس
  • فراخوان مقاله
  • مقدمات اجرایی
  • اخبار
  • تماس با ما
  • English
  • صفحه اصلی
  • معرفی اجلاس
  • فراخوان مقاله
  • مقدمات اجرایی
  • اخبار
  • تماس با ما
  • English
  •  
 

مشکلات سیاسی سبب توجه کمتر به بافت تاریخی می شود

دوشنبه ، ۰۶ مهر ۱۳۹۴

 

دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا با تاکید بر اینکه مشکلات سیاسی سبب توجه کمتر به بافت تاریخی می‌شود گفت: حاشیه‌نشینی یکی از مشکلات اساسی شهر همدان است.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی اجلاس، ریچی میاکی بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد مطلوب همدان در حفظ بافت‌های تاریخی، اظهار داشت: همدان با شهرهایی که بافت تاریخی دارند متفاوت بوده و ساختارهای خاصی را دارد.
وی که خود اهل کشور ژاپن است، افزود: در کشور ژاپن نیز نمونه‌هایی از این قبیل وجود دارد که بافت سنتی با ساخت و سازهای جدید رو در روی هم قرار گرفته‌اند و همین باعث عدم تعادل شده است که باید چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.
میاکی با بیان اینکه به برنامه‌ریزی‌های شهری در شرق دور علاقمند هستم، تصریح کرد: در این راستا با مشارکت روسیه و چین این همایش نخستین بار در سال ۲۰۰۳ برگزار شده و دلیل علاقمندی برای برگزاری همایش این است که نحوه کشورداری در شرق بسیار قابل مقایسه با اروپا به ویژه پس از فروپاشی شوروی است.
رییس موسسه معماری ژاپن با اشاره به اینکه همایش با هدف تبادل اطلاعات به صورت مستمر ادامه پیدا می‌کند، گفت: در سال‌های اول تمرکز اجلاس بیشتر در کشورهای شرقی و چین بود اما در ادامه به سمرقند و باکو نیز سفر کردیم.
وی با اعلام اینکه هر ساله جلساتی را با شهرداران این شهرها برای تبادل اطلاعات و در زمینه بافت مناطق برگزار می‌کنیم، تصریح کرد: در کشورهای شرقی به دلیل انفجار مدرنیته، بافت تاریخی به طور کامل به فراموشی سپرده شده است.
دبیر بین‌المللی اجلاس با اشاره به اینکه تلاش شده تا ارتباطات اجتماعی، قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری با کشورهای هدف برقرار شود، اظهار داشت: در این راستا علم و تحصیلات بسیار مهم است چراکه بیشتر مباحث ما معمارانه بوده و در این زمینه از حمایت سازمان‌های جهانی همچون یونسکو برخوردار هستیم.
وی با بیان اینکه گسترش همکاری‌ها منجر به برگزاری یک همایش بین‌المللی در سال ۲۰۱۰ در استانبول شد، افزود: شهر استانبول یکی از ابرشهرهای ترکیه و جهان است که به همین دلیل همایش در این شهر برگزار شد.
میاکی بیان کرد: یکی از مشکلات در استانبول رشد فزاینده بخش‌های شهری بود که با توجه به این موضوع، بافت تاریخی و اقدامات مدیریت شهری با یکدیگر در تضاد بودند.
وی با اشاره به اینکه بعد از استانبول قرار بر این بود تا این اجلاس در "اسکوپا" برگزار شود ولی به دلیل سونامی در سال ۲۰۱۱ لغو شد، تاکید کرد: از سال گذشته رایزنی‌ها را با ایران و همدان برای برگزاری این اجلاس آغاز کرده‌ایم.
دبیر بین‌المللی اجلاس تصریح کرد: با توجه به استقبال مسئولان شهر همدان از این اجلاس، تصمیم بر این شد تا هشتمین اجلاس بین‌المللی سیاست‌گذاری رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی در حوزه اوراسیا به میزبانی همدان برگزار شود.
وی با بیان اینکه شاید ارتباط ایران با برخی کشورها به دلیل مشکلات سیاسی مناسب نباشد، اظهار داشت: به دلیل همین مشکلات سیاسی توجه به بافت‌های تاریخی در شهرهای ایران را کمرنگ کرده است.
میاکی با اشاره به اینکه همدان دارای تاریخ غنی بوده و باید در سطح جهان معرفی شود، عنوان کرد: در دو روز آینده متخصصان نظرات خود را در رابطه با بافت تاریخی شهر همدان مطرح خواهند کرد که برای مدیریت شهری بسیار موثر است.
دبیر بین‌المللی هشتمین اجلاس بین‌المللی سیاست‌گذاری رشد و توسعه شهری و حفاظت بافت تاریخی حوزه اوراسیا اظهار داشت: ثبت همدان به عنوان میراث جهانی زمان‌بر است، اما با توجه به بازخوردهای مثبتی که در همدان دیده شد انتظار ثبت جهانی این شهر وجود دارد.
میاکی با بیان اینکه انتقال فرهنگ‌ها به اندازه‌ای گسترده بوده که ما باید در این خصوص تجدیدنظرهایی داشته باشیم، افزود: قصد داریم نظراتی را که محققان ارائه می‌دهند ادغام کرده و در قالب پروپوزال و یا یک پیشنهاد ارائه دهیم.
وی بیان کرد: اجرای این پروپوزال از حیطه قدرت ما خارج است اما با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده با شهرداری همدان، مشکلی در اجرای آن وجود ندارد.
دبیر بین‌المللی اجلاس با بیان اینکه در تمام نقاط دنیا وقتی مسائل با سیاست آمیخته شود، پیچیده می‌شود، تصریح کرد: ما جدا از مدیریت سیاسی، باید بر شناخت ارزش‌های فرهنگی که یکی از ویژگی‌های فوق‌العاده همدان است تأکید کنیم.
وی با تاکید بر اینکه متخصصان ژاپنی به معماری اسلامی تخصص کامل داشته و و پژوهش‌هایی نیز در این رابطه انجام داده‌اند، گفت: از لحاظ ریخت‌شناسی شهری شاهد حضور بناهای کاملا متناقض و متفاوت در همدان هستیم، این بناها با هم هماهنگی نداشته و باید تدبیری در این خصوص اندیشیده شود.
میاکی حاشینه‌نشینی را یکی دیگر از مشکلات اساسی در بافت شهر همدان دانست و گفت: یکی دیگر از مشکلات همدان، ترافیک خودروهاست که اگر تدبیری برای آن اندیشیده نشود تبدیل به یک بحران می‌شود.